Naročila oddana med ponedeljkom in četrtkom do 12:00 ure vam dostavimo že naslednji delovni dan.

x

Kako podaljšamo svežino šopkov?

Si predstavljate, da prejmete najlepši šopek, kar si jih lahko zamislite? Seveda bi želeli, da ostane čim dlje takšen kot je. Pa ste vedeli, da lahko vplivate na daljšo svežino šopkov? Se sprašujete kako? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov in navodil kako zagotoviti čim daljši obstoj vaših cvetličnih aranžmajev.

Stebla naj bodo vedno čista

Preden damo šopek v vazo, vedno skrbno očistimo stebla. Z vrtnimi škarjami ali ostrim nožem odrežemo steblo za kakšen centimeter pod kotom 45 stopinj. Pri naših šopkih to opravimo pred pošiljanjem. Že po treh minutah se spodrezano steblo zasuši in prekine pitje vode. Zato je nujno, da podoben rez opravite tudi sami, ko cvetje prejmete. Pozneje svežino šopkov ohranjate z rednim čiščenjem stebel. Ob vsakodnevni menjavi vode odstranite vse liste pod vodno črto, saj tako preprečite rast in razvoj bakterij. Izogibajte se rezanju z navadnimi škarjami, ki lahko rastlino poškodujejo.

Steklene vaze za opazno svežino šopkov

Cvetje niti ne kriči niti ne joče. Svoje nezadovoljstvo pokaže z venenjem in gnitjem. Takrat pa je pogosto že prepozno. Da si zagotovimo svežino šopkov, izberimo steklene vaze, ki nas s čistočo vode opozarjajo na menjavo. Ob vsaki menjavi vode, je za dolgotrajno svežino šopkov, treba vazo temeljito oprati. Tako bomo preprečili tudi prehitro razmnoževanje bakterij.

Svežino šopkov ohranjamo z ustrezno temperaturo vode

Spoznali smo že kako pomembna je ustrezna nega stebel. Ko smo stebla odrezali, jih damo v vodo primerne temperature. Pa veste katera je prava temperatura vode za vaše rezano cvetje? Velja nepisano pravilo, da bolj olesenela stebla potrebujejo več in toplejšo vodo. Kar pa nikakor ne velja za mehkejša, bolj sveža stebla. Le-ta obožujejo manjšo količino in bolj hladno vodo. Svežino šopka, sestavljenega iz mešanega cvetja, boste najdlje ohranjali v mlačni vodi.

Triki, miti in resnice ohranjanja svežine cvetja

Adam Savage in Jamie Hyneman, iz znane oddaje Razbijalca mitov, sta se odločila preveriti, kako delujejo nekateri izmed nasvetov, ki jih “poznavalci” predlagajo za ohranjanje svežine cvetja. V pet različnih vaz sta dala pet enakih šopkov gerber. V vsako sta dodala eno izmed spodaj navedenih “čudežnih” sestavin. Po dveh dnevih sta vodo v vazah zamenjala in spet dodala “čudodelni” dodatek.
 
Trik Mit Resnica
Vodka Po 2 dneh je bil šopek že uvel, po 4 pa za v smeti.  
Sprite Po 2 dneh je bil šopek že uvel, po 4 pa za v smeti.  
Kis s sladkorjem Četrti dan so gerbere začele veneti in gniti.  
Aspirin Ni deloval škodljivo, k dolgotrajnosti svežine pa tudi ni pripomogel.  
Šopek čez noč v hladilnik za 8 ur   To je edini šopek, ki je ostal svež tudi po 7 dneh.

Seveda smo vam z neštetimi nasveti vedno dosegljivi na naših telefonskih številkah ali po elektronski pošti. Z veseljem vam priskočimo na pomoč, da bo vaše uživanje z našimi prekrasnimi šopki čimdaljše.

Oznake

šopeknega šopkanega cvetjanega rož
NAZAJ
Preberite tudi
Vrtnice in njihov pomen

Vrtnice in njihov pomen

Vrtnice spadajo med najbolj priljubljeno cvetje. Zagotovo ste jih že kdaj komu podarili. Pa poznate pomen barv pri vrtnicah?

Tulipani - najbolj priljubljena spomladanska cvetnica

Tulipani - najbolj priljubljena spomladanska cvetnica

Tulipani so čudovito darilo za vsako priložnost, rdeča pa je v zadnjem času še posebej priljubljena, kot alternativa rdečim vrtnicam.

Dostava cvetja v podravski regiji ni mačji kašelj

Dostava cvetja v podravski regiji ni mačji kašelj

V geografsko tako raznoliki regiji kot je podravska, je kakršnakoli dostava pravi podvig.

Krizantema - zvestobo, optimizem, veselje in dolgo življenje.

Krizantema - zvestoba, optimizem, veselje in dolgo življenje.

Krizanteme so poleg vrtnic ena izmed najbolj priljubljenih rož na svetu. Krizantema izvira iz grške besede Chrys, kar pomeni zlato (barva prvotnega cveta) in anthemon, kar pomeni cvet.

BREZPLAČNA DOSTAVA ŠOPKA

Pri nakupu nad 100 €

100% ZADOVOLJSTVO

Vaše zadovoljstvo nam je na prvem mestu

HITRA DOSTAVA ŠOPKA

Dostava izdelkov v roku 2 delovnih dni po celotni Sloveniji

VAREN NAKUP

Spletna stran uporablja SSL certifikat. Spletno plačilo poteka preko sistema stripe

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×