Naročila oddana med ponedeljkom in četrtkom do 12:00 ure vam dostavimo že naslednji delovni dan.

x

Tulipani - najbolj priljubljena spomladanska cvetnica

Ste vedeli, da so tulipani najbolj zvezdniški med cvetjem?

Audrey Hepburn, priznana filmska diva, ki je za svoje igralske predstave prejela vse nagrade, ki v filmskem svetu obstajajo: Emmy, Grammy, Oscar in Tony, se je bila v mladosti prisiljena prehranjevati s čebulicami tulipana. V čast njenemu udejstvovanju v organizaciji UNICEF in osebni ustvarjalnosti, so leta 1990 vzredili novo sorto tulipana in ga poimenovali po tej elegantni igralki

V preteklosti so mislili, da so čebulice tulipana užitne

Če je Audrey Hepburn med vojno jedla čebulice, ker drugega ni bilo, pa so v preteklosti ljudje čebulice tulipana prinesli v Evropo ravno zaradi mnenja, da so užitne. V času okoli 16. stoletja so imeli tako tulipani na Nizozemskem izjemno visoko vrednost, posledično pa tudi ceno. Kmalu so ugotovili, da ne gre za kakšno posebno naravno delicijo, temveč le za čebulice, iz katerih zrastejo prekrasni cvetovi.

Nizozemska - svetovna prestolnica tulipanov

Največ vrst tulipanov danes najdemo na Nizozemskem, kjer so tudi najbolj priljubljeni. Za ljubitelje cvetja in cvetličnih aranžmajev je obisk Keukenhofa obvezen. Vsako leto jih lahko obiščete od zadnjega tedna marca do sredine maja in uživate v najrazličnejših vrstah, barvah in cvetovih tulipanov, narcis, hijacint in mnogih drugih cvetk. Za tiste, ki vam je Nizozemska predaleč, ali ste v tem času preveč zaposleni, imamo čudovito rešitev. Na spletni strani blooming.si si izberete cvetje, ki vas najbolj pritegne, ga naročite in naslednji dan je že pri vas doma.

Izrazite se s tulipanom

Vsaka barva nosi svoje sporočilo in vsak barvni tulipan vam nekaj sporoča, tudi kadar besede ne gredo z jezika.
 
Črni tulipan
Zagotovo najbolj znan Črni tulipan, je knjiga Alexandra Dumasa z enakim naslovom. Med resničnimi cvetovi, pa se črni najbolj približa temno vijoličasti hibrid, ki so ga imenovali kraljica noči, in na prvi pogled dejansko deluje črno. Gre za izjemno redko in najbolj priljubljeno vrsto tulipanov. Črna je barva skrivnostnosti in neskončnosti. Po tulipanu s “črnimi” cvetnimi listi bomo posegli, ko želimo pritegniti pozornost nekoga.
 
Rumeni tulipan
Tulipane tople rumene barve podarjamo ljudem, ki jih imamo radi. Rumena izraža iskrenost, prijaznost, veselje in srečo. Lahko jih podarite zvestemu prijatelju ali svoji ljubezni, z njimi pa izražate zaupanje in skrb. Tulipan rumene barve lahko tudi vpliva na izboljšanje razpoloženja vam ljubih ljudi, saj podobno kot sonce prinaša toploto in dobro voljo. Ker gre za enega prvih cvetov spomladi, ki premagajo sneg in mraz, poosebljajo moč in upanje.
 
Beli tulipan
S čistostjo in mirom povezujemo tulipane bele barve. Ker je bela tudi barva prijaznosti, ljubezni in nedolžnosti, je šopek belih tulipanov čudovit izbor za neveste. Zelo primerni bodo, ko se boste želeli nekomu opravičiti. Pogumno torej posezite za belimi tulipani. Beli tulipani so tudi nacionalni simboli štirih držav: Madžarske, Kirgizistana, Nizozemske in Turčije.
 
Rdeči tulipan
Podobno kot rdeča vrtnica, tudi rdeči tulipan simbolizira ljubezen. Pri tulipanu gre pomen še malo dlje in naj bi šlo za pravo, resnično ljubezen. Ko nekdo prejme rdeče tulipane, ni prejel le izjave o ljubezni, ampak hkrati tisti, ki mu ga podeli, prizna, da verjame v ljubezen do te osebe.
 
Čeprav imajo podoben pomen kot vrtnice iste barve, so rdeči tulipani veliko bolj izvirni in razkošni, njihova prisotnost pa popolnoma zapolni vsak prostor. Če želite torej nekomu s cvetjem nedvoumno povedati, da ga strastno ljubite, mu podarite rdeče tulipane.
 
Modri tulipan
Začeli smo s tulipanom, ki ga v naravi ne najdemo, in tako tudi končajmo. Modro barvo običajno povezujemo s spokojnostjo, spanjem in umirjenostjo. Ko to prevedemo v jezik cvetja, je moder tulipan simbol resnice. Poklanjanje cvetja, s katerim so želeli nekaj sporočiti, izvira iz viktorijanskih časov. Takrat so modre rože veljale za simbol romantike, ljubezni in poželenja.
 
Tudi rdeče tulipane smo povezali z ljubeznijo. V čem je torej razlika? Rdeče povezujemo s strastjo, medtem ko gre pri modrih tulipanih za izražanje zaupanja in zvestobe v ljubezni. Svoji dolgoletni ljubezni boste ob obletnicah ali drugih posebnih dnevih podarili modre tulipane. Rdeče prihranite za svežo zaljubljenost in izkazovanje strasti.

Tulipani, ki jih naročite na blooming.si, so zaviti v posebno neprepustno vrečko z vodo in zdržijo 24 ur. Po 24 urah priporočamo, da cvetove obrežete in jih prestavite v vazo. Ne pozabite jim porezati stebel.

Šopki iz naše ponudbe

Oznake

tulipanidarilo za obletnicošopek za rojstni dan
NAZAJ
Preberite tudi
Šopek rož za rojstni dan

Šopek rož za posebno priložnost

Hitro in enostavno pošljite čudovit šopek rož za rojstni dan, obletnico, maturo ali drugo posebno priložnost vaši najdražji osebi.

Dostava cvetja v podravski regiji ni mačji kašelj

Dostava cvetja v podravski regiji ni mačji kašelj

V geografsko tako raznoliki regiji kot je podravska, je kakršnakoli dostava pravi podvig.

Krizantema - zvestobo, optimizem, veselje in dolgo življenje.

Krizantema - zvestoba, optimizem, veselje in dolgo življenje.

Krizanteme so poleg vrtnic ena izmed najbolj priljubljenih rož na svetu. Krizantema izvira iz grške besede Chrys, kar pomeni zlato (barva prvotnega cveta) in anthemon, kar pomeni cvet.

Vpliv cvetja na naše počutje

Vpliv cvetja na naše počutje

Ali lahko nekaj tako preprostega kot je cvetje, vpliva na naše boljše počutje? Seveda. Pomislite kako veseli ste, ko prejmete darilo od nekoga.

BREZPLAČNA DOSTAVA ŠOPKA

Pri nakupu nad 100 €

100% ZADOVOLJSTVO

Vaše zadovoljstvo nam je na prvem mestu

HITRA DOSTAVA ŠOPKA

Dostava izdelkov v roku 2 delovnih dni po celotni Sloveniji

VAREN NAKUP

Spletna stran uporablja SSL certifikat. Spletno plačilo poteka preko sistema stripe

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×