Naročila oddana med ponedeljkom in četrtkom do 12:00 ure vam dostavimo že naslednji delovni dan.

x

Vpliv cvetja na naše počutje

Ali lahko nekaj tako preprostega kot je cvetje, vpliva na naše boljše počutje? Seveda. Pomislite kako veseli ste, ko prejmete darilo od nekoga. In, če imate to darilo nekaj tednov ali let na mizi ali okenski polici, da vas ves čas spominja na dejstvo, da nekdo, nekje misli na vas in vas je celo pripravljen obdariti. Če to ni sreča, ne vem kaj je!
Znano je, da cvetje in zelenje v prostoru, kjer živimo, izjemno pozitivno vpliva na nas. Naj bo to pisarna, kuhinja ali spalnica, če nas obdaja narava, je to že samo po sebi zdravilno. Narava sprošča stres in spremeni razpoloženje posameznika. Cvetje nas osvobodi tesnobe, depresije in vsakodnevnih skrbi.

Cvetje in rastline, ki nas obdajajo, povečujejo občutek sreče

Ko boste postavili cvetje v svojo priljubljeno vazo, se boste počutili manj razburjene in tega sploh morda ne boste opazili. Študije kažejo, da cvetje lahko spodbudi ustvarjalno energijo in pozitivne vibracije, kar posledično pripelje do boljšega počutja.
 
Obkroženost s cvetjem vpliva tudi na zmanjšanje napetosti. Številne študije potrjujejo, da zgolj branje knjig o rožah, vrtnarjenju ali izdelovanju cvetličnih aranžmajev pomirja naša čustva.
 
Nadalje raziskave kažejo, da na ljudi, ki delajo od doma in podjetniki, ki jih pogosto pestijo težave s stresom, izjemno pozitivno vpliva prisotnost cvetja v njihovem domu in poslovnem prostoru. Osupljivo, tudi bolniki v bolnišnicah, ki jih je v sobi med okrevanjem obdajalo cvetje, niso čutili toliko tesnobe, kot ljudje v praznih sobah.
 
Nepričakovano podarjanje cvetja sebi ali drugim prav tako popravi naše razpoloženje, saj gre za gesto polno ljubezni in sočutja. Ko prejmemo rožice, se naša utrujenost zmanjša ali celo izgine, krvni pritisk pa se spusti. Cvetje je darilo, ki nam kar naprej nekaj daje!
 
Edini način, da boste ugotovili, kako na vas vpliva cvetje je, da sami poskusite! Začnite tako, da postopoma dodajate rastlinice v svoj prostor. Če s cvetjem nimate prav dosti izkušenj in ne veste kje začeti, imamo za vas popolno rešitev. Kliknite na blooming.si, izberite šopek, ki pritegne vašo pozornost, morda dodate še vazico in zaključite z naročilom. Šopek svežega cvetja je lahko že naslednji dan pri vas doma.

Kako barve vplivajo na vaše počutje

Zakaj ima cvetje tako pozitiven učinek na naše počutje? Naštejmo nekaj dejavnikov: Dobro znano dejstvo je, da ima vsaka barva iz barvnega kroga nek svoj pomen. Rdeča na primer simbolizira jezo, nevarnost ali ljubezen. Modra sočasno predstavlja mirnost in žalost.
Nasprotno lahko rumena pomeni srečo in zadovoljstvo. Cvetje in njegove barve lahko torej vplivajo na naše razpoloženje in določajo, kako se počutimo v nekem trenutku. Poleg tega pa ima cvetje ogromno zelenih delov, listov, stebel … Zelena je barva narave. Ko ljudje vidijo zeleno, se sprostijo. Zelena nam pomaga, da se počutimo mirni in sproščeni. Če še vedno niste prepričani katero cvetje izbrati, poskusite z naslednjimi: Najlepša značilnost rož je, da se rade družijo. Pri njih ni nikakršne trme, je le ljubezen. Če si vzamete malo časa in sestavite šopek rumenih vrtnic, roza nageljnov, zelenih hortenzij, sadrenk in zelenja, lahko postanete povsem nova oseba. Za nekatere je to postalo metoda zdravljenja in strast.

Ustvarjanje je blagodejno

Izdelovanje cvetličnih aranžmajev je izjemno blagodejen in ustvarjalen proces. Ko si vzamete trenutek, sedete in uredite cvetje, se znajdete v nekem toku. Gre pravzaprav za psihološki termin. Ta tok spodbudi naše duševno stanje, uredi naše vzorce dihanja in upočasni srčni utrip.
 
Tok blagodejno deluje na ljudi, ki trpijo za depresijo ali tesnobo. Ko smo ustvarjalni, čas izgine. V tistem trenutku pozabimo na naše težave, frustracije in na cirkus, ki je vseskozi prisoten v naših glavah. Pozabimo na sodbe in kritike. Blagodejni učinki na naš živčni sistem so neverjetni.
 
Ukvarjanje s cvetjem nam dovoljuje, da smo domiselni, osredotočeni in obvladani. Kot bi meditirali. Če smo torej obkroženi s cvetjem, rastlinami ali cvetnimi aranžmaji to vpliva na: Resnična lepota cvetja je, da nam pomaga tkati globoke vezi, krepi vezi z naravo, družino, prijatelji in skupnostjo. V končni fazi odpira vrata srečnejšemu, bolj polnemu življenju.
 
Včasih so najmanjše stvari v življenju tiste, ki nas najbolj osrečujejo. Najdite cvetje, ki ga obožujete, vtkite ga v svoje življenje in opazujte kako se boste razcveteli.

Oznake

rožešopekcvetje
NAZAJ
Preberite tudi
Kako podaljšamo svežino šopkov?

Kako podaljšamo svežino šopkov?

Nekaj nasvetov in navodil kako zagotoviti čim daljši obstoj vaših cvetličnih aranžmajev.

Lilije. Ali poznate njihov pomen?

Lilije. Ali poznate njihov pomen?

Šopek lilij je zaradi svoje lepote, raznolikosti barv in vrst, ki lahko simbolizirajo različne pomene, odlična izbira za darilo.

Krizantema - zvestobo, optimizem, veselje in dolgo življenje.

Krizantema - zvestoba, optimizem, veselje in dolgo življenje.

Krizanteme so poleg vrtnic ena izmed najbolj priljubljenih rož na svetu. Krizantema izvira iz grške besede Chrys, kar pomeni zlato (barva prvotnega cveta) in anthemon, kar pomeni cvet.

Šopek rož za rojstni dan

Šopek rož za posebno priložnost

Hitro in enostavno pošljite čudovit šopek rož za rojstni dan, obletnico, maturo ali drugo posebno priložnost vaši najdražji osebi.

BREZPLAČNA DOSTAVA ŠOPKA

Pri nakupu nad 100 €

100% ZADOVOLJSTVO

Vaše zadovoljstvo nam je na prvem mestu

HITRA DOSTAVA ŠOPKA

Dostava izdelkov v roku 2 delovnih dni po celotni Sloveniji

VAREN NAKUP

Spletna stran uporablja SSL certifikat. Spletno plačilo poteka preko sistema stripe

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×